Baguetter

25 g jäst
5 dl vatten
½ msk salt
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen.

Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme.

Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.

Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.

Sätt ugnen på 275°. Spraya vatten på brödlängderna för krispig yta och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0