Risotto
Jag upptäckte nyligen hur galet jävla lätt det är att göra risotto. Tror det är en bra medhjälp till kylskåpsrensning dessutom, släng i lite vad man har hemma (eller vad som behövs ätas eftersom det snart kommer att vara för gammalt, i mitt fall).
2 pers
Snott och modifierat härifrån.
2 pers
- 2 dl arborioris
- 1 dl vitt vin (vilket skitvin som helst blir utmärkt)
- ½ l buljong (valfri, jag använde grönsak)
- Lök (det stod ½ men jag tog två, så efter behag, I guess)
- Svamp! Sort och mängd... efter behag. Jag slängde i ett halvt paket champinjoner
- 2 msk smör
- 2 dl riven ost (cheddar eller präst är bra)
- salt & peppar
- Koka upp buljongen och vinet och häll upp i en skål.
- Fräs lök i lite av smöret i en kastrull med tjock botten.
- Rör i riset och fräs någon minut.
- Späd med buljongen allt eftersom men spara cirka 2 dl till serveringen.
- Glöm inte att röra då och då.
- Koka i 15-20 minuter. Riset ska ha en al dentekärna, men ändå vara krämigt.
- Späd med de sista decilitrarna buljong, rör ner ost, peppar och resten av smöret.
Snott och modifierat härifrån.
Kommentarer
Trackback