Risotto

Jag upptäckte nyligen hur galet jävla lätt det är att göra risotto. Tror det är en bra medhjälp till kylskåpsrensning dessutom, släng i lite vad man har hemma (eller vad som behövs ätas eftersom det snart kommer att vara för gammalt, i mitt fall).

2 pers
  • 2 dl arborioris
  • 1 dl vitt vin (vilket skitvin som helst blir utmärkt)
  • ½ l buljong (valfri, jag använde grönsak)
  • Lök (det stod ½ men jag tog två, så efter behag, I guess)
  • Svamp! Sort och mängd... efter behag. Jag slängde i ett halvt paket champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 dl riven ost (cheddar eller präst är bra)
  • salt & peppar

  1. Koka upp buljongen och vinet och häll upp i en skål.
  2. Fräs lök i lite av smöret i en kastrull med tjock botten.
  3. Rör i riset och fräs någon minut.
  4. Späd med buljongen allt eftersom men spara cirka 2 dl till serveringen.
  5. Glöm inte att röra då och då.
  6. Koka i 15-20 minuter. Riset ska ha en al dentekärna, men ändå vara krämigt.
  7. Späd med de sista decilitrarna buljong, rör ner ost, peppar och resten av smöret.

Snott och modifierat härifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0