pesto
Börjar med en riktigt tasty pesto, anpassad för nötallergiker. Vitlöksvarning, som i det mesta av maten jag gillar.
½ kruka basilika, ca 3 dl blad
3 vitlöksklyftor (eller efter behag...)
1 dl/50 g solroskärnor (i originalreceptet valnötter, men det har jag aldrig provat)
1 dl riven parmesanost (funkar även bra med fetaost!)
3/4 dl olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Mixa tills det är en grön goja & smaka av. Är det för torrt, häll i olja, för flottigt, mer solrosfrön.
Originalkälla: gott&grönt
½ kruka basilika, ca 3 dl blad
3 vitlöksklyftor (eller efter behag...)
1 dl/50 g solroskärnor (i originalreceptet valnötter, men det har jag aldrig provat)
1 dl riven parmesanost (funkar även bra med fetaost!)
3/4 dl olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Mixa tills det är en grön goja & smaka av. Är det för torrt, häll i olja, för flottigt, mer solrosfrön.
Originalkälla: gott&grönt
Kommentarer
Trackback