Lakritsfudge
En fudge som är god, söt och har en smak av lakrits. Den smälter på tungan.
Tid: 1 ½-2 timmar
Svårighetsgrad: medel
Antal portioner: ca 20-40, beror på hur stora bitar man skär.
Laktosfri: nej
Ingredienser:
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 50 g smör
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk lakritssirap
Gör så här:
- Rör ihop grädde och strösocker i en vid kastrull och koka upp
- Rör då och då.
- Sänk värmen och fortsätt koka till 122°C, använd termometer
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör, vaniljsocker och lakritssirap.
- Rör kraftigt till smöret smält.
- Häll smeten i formen.
- Ställ kallt för att stelna.
- Ta upp fudgen på en skärbräda och skär i bitar
- Lägg bitarna i en burk och förvara i kylskåp.
Kommentarer
Trackback