Lakritsfudge

En fudge som är god, söt och har en smak av lakrits. Den smälter på tungan.

Tid: 1 ½-2 timmar
Svårighetsgrad: medel
Antal portioner: ca 20-40, beror på hur stora bitar man skär.
Laktosfri: nej

Ingredienser:

 Gör så här:

  1. Rör ihop grädde och strösocker i en vid kastrull och koka upp
  2. Rör då och då.
  3. Sänk värmen och fortsätt koka till 122°C, använd termometer
  4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör, vaniljsocker och lakritssirap.
  5. Rör kraftigt till smöret smält.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Ställ kallt för att stelna.
  8. Ta upp fudgen på en skärbräda och skär i bitar
  9. Lägg bitarna i en burk och förvara i kylskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0