LCHF-kex - UTAN linfrön!
Äntligen, har saknat något kex- eller snarare chipssubstitut som inte smakar så mycket i sig själv, så att man kan dippa det i något najs utan att frö- eller ostsmak tar över helt. Framför allt innehåller alla kexrecept jag hittat innan linfrön, och jag gillar inte alls smaken på dem. Men nu så! Tacksamt lånat härifrån.
4.5 dl mandelmjöl
2.5 dl riven ost (parmesan, gouda... någon du gillar bara)
1 tsk bakpulver
Valfri smaksättning (Jag tog färsk basilika, originalreceptet innehöll även en pressad vitlöksklyfta. Man kan säkert även ta det åt det söta håller med vaniljpulver, kanel eller så.)
1 tsk salt
2 msk olivolja
4 msk vatten
Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna, sedan resten. Lättast att knåda med händerna tyckte jag. Ut med det på en plåt med bakplåtspapper, och det lättaste sättet att få det tunt är nog att lägga ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och sedan kavla. Du vinner på att få smeten tunn eftersom kexen blir mycket krispigare då.
Grädda i ca 15 min (håll koll!) i 175 grader.
4.5 dl mandelmjöl
2.5 dl riven ost (parmesan, gouda... någon du gillar bara)
1 tsk bakpulver
Valfri smaksättning (Jag tog färsk basilika, originalreceptet innehöll även en pressad vitlöksklyfta. Man kan säkert även ta det åt det söta håller med vaniljpulver, kanel eller så.)
1 tsk salt
2 msk olivolja
4 msk vatten
Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna, sedan resten. Lättast att knåda med händerna tyckte jag. Ut med det på en plåt med bakplåtspapper, och det lättaste sättet att få det tunt är nog att lägga ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och sedan kavla. Du vinner på att få smeten tunn eftersom kexen blir mycket krispigare då.
Grädda i ca 15 min (håll koll!) i 175 grader.