Maränger (med choklad eller så)
2 dl socker
3 äggvitor
Vispa över vattenbad i ca fem minuter, vispa därefter utanför plattan tills du kan vända bunken upp-och-ner utan att spilla.
Valfritt: Smält 50 g mörk choklad över vattenbad och rör ner när marängsmeten är färdigvispad, bara ett par varv så att chokladen inte blir alldeles utrörd.
Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 125 grader, ca 60 minuter.
3 äggvitor
Vispa över vattenbad i ca fem minuter, vispa därefter utanför plattan tills du kan vända bunken upp-och-ner utan att spilla.
Valfritt: Smält 50 g mörk choklad över vattenbad och rör ner när marängsmeten är färdigvispad, bara ett par varv så att chokladen inte blir alldeles utrörd.
Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 125 grader, ca 60 minuter.
Kommentarer
Trackback