Ugnsbakade kycklingfiléer med kokos
Blev sugen på en rätt mamma gjorde för sjuttiosex år sedan ungefär, med kycklingfilé täckt av kokos. För en gångs skull ringde jag inte upp för att be henne leta igenom sina receptpärmar utan googlade istället kyckling + kokostäcke för att hitta något liknande.
För två kycklingfiléer:
För två kycklingfiléer:
- 1-2 tsk sambal oelek
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk soya
- ½ dl grädde
- 1 dl kokosflingor
Salta & peppra kycklingfileerna medan smeten sväller...
Bred på blandningen på filéerna och grädda i 225 grader i 10 minuter, ta ut och strö över lite mer kokos och grädda ytterligare 10-15 minuter beroende på filéernas storlek.
Jag kokte basmatiris med en hackad lök, en klick smör, gurkmeja och ingefära efter behag att ha till.
Upptäckt och lånat här.