Hårda pepparkakor

De här pepparkakorna blir hårda och inte lika spröda som de man bakar av den köpta degen. Jag tycker bara att det är gott så jag gör dem tjocka, men man kan naturligtvis motverka hårdheten något genom att kavla ut eller skära tunnare skivor.

Ingredienser:

  • 3 dl farinsocker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 250 g smör
  • 1,5 msk kakao
  • ½ msk ingefära
  • ½ msk kanel
  • ½ msk nejlika
  • ½ msk bikarbonat
  • 1 liter vetemjöl (ca 500 g)

Värm socker, sirap och smör. Rör i blandningen då och då tills den blir kall igen. Tillsätt kakao och kryddor. Arbeta in mjölet blandat med bikarbonat (gärna i köksmaskin). Ta upp degen på bakbord och dela upp i två delar som du arbetar ihop till två "korvar" i lagom storlek. Lägg gladpack om dem och lämna den i kylskåpet i minst någhra timmar, gärna över natten. När du tar ut degen igen är den lagom hård för att man ska kunna skära den i skivor och antingen grädda dem som de är eller använda pepparkaksformar. Jag gjorde det senare, och det jag skar bort gjorde jag sedan en ny korv av och lade i kylen någon timme till medan jag skar upp den andra korven. Sedan höll jag på så tills all deg var slut, och kakorna gräddas i 200 grader i ca fem minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0