sorbet

Det här är så jävla gott, om man bara orkar vänta på att det fryser ordentligt. Speciellt med björnbär.

1)
1 liter bär (mixade, inte hela)
2,5 dl vatten
2 dl socker



2)
4-5 äggvitor
2 dl socker



1)
Koka upp socker & vatten. Låt svalna. Blanda i bären. Låt kallna ordentligt.

2)
Vispa äggvitorna tills det är ett fast skum (som vanligt med äggvitor, du ska kunna vända skålen upp och ner utan att spilla). Blanda i sockret. Rör försiktigt ner den första blandningen och ställ in i frysen.

Behöver sen stå kvar i frysen LÄNGE, typ... en dag. Eller nåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0