sorbet
Det här är så jävla gott, om man bara orkar vänta på att det fryser ordentligt. Speciellt med björnbär.
1)
1 liter bär (mixade, inte hela)
2,5 dl vatten
2 dl socker
2)
4-5 äggvitor
2 dl socker
1)
Koka upp socker & vatten. Låt svalna. Blanda i bären. Låt kallna ordentligt.
2)
Vispa äggvitorna tills det är ett fast skum (som vanligt med äggvitor, du ska kunna vända skålen upp och ner utan att spilla). Blanda i sockret. Rör försiktigt ner den första blandningen och ställ in i frysen.
Behöver sen stå kvar i frysen LÄNGE, typ... en dag. Eller nåt.
1)
1 liter bär (mixade, inte hela)
2,5 dl vatten
2 dl socker
2)
4-5 äggvitor
2 dl socker
1)
Koka upp socker & vatten. Låt svalna. Blanda i bären. Låt kallna ordentligt.
2)
Vispa äggvitorna tills det är ett fast skum (som vanligt med äggvitor, du ska kunna vända skålen upp och ner utan att spilla). Blanda i sockret. Rör försiktigt ner den första blandningen och ställ in i frysen.
Behöver sen stå kvar i frysen LÄNGE, typ... en dag. Eller nåt.
Kommentarer
Trackback