kärleksmums

INTE FÖR ATT JAG TROR PÅ KÄRLEKEN LÄNGRE men de här är skitgoda =)


  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl

Glasyr:

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker

Gör så här:

Smält smöret/margarinet och låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

 

Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.

 

Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.

 

Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Vispa ner kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm, försök breda den så långt ut i kanterna som möjligt, annars blir det att ingen vill äta kanterna... Strö över kokosflingor.

 

Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.


Taget från min favvoreceptsida, www.recepten.se


mangoraja

sånt här gojs är svingott att ha i tunnbröd.

1 dl majonnäs
3 msk créme fraiche
2 msk het mango chutney
1 krm indisk curry
1 krm sambal oelek
2 msk konc ananas/apelsinjuice
1 msk flytande honung
1 tsk citronpeppar


Blanda allt och låt dra i en timme i kylen.

Taget från ICA-tidningen Buffé.

RSS 2.0