Chokladbollar with a twist
Ett modifierat recept på de gamla vanliga chokladbollarna som jag kan tycka är en smula tråkiga. De här är inte lika söta, och smakar mycket mörkare. Man ska inte snåla så förbannat med kakao!
Blanda ihop (har du matberedare rekommenderas den), rulla bollar och släng in dem du inte orkar äta direkt i en burk i frysen. Tasty as hell.
- 200 g margarin
- 4 dl havregryn (jag brukar köra dem i mixern lite så att bollarna blir krämigare, men måttet gäller för "hela" havregryn)
- 10 digestivekex, smulade
- 1 dl kakao
- 3 msk honung
Blanda ihop (har du matberedare rekommenderas den), rulla bollar och släng in dem du inte orkar äta direkt i en burk i frysen. Tasty as hell.
Englandgodisar - Chocolate Nuggets
De här småkakorna är riktigt jammiga. Receptet är hämtat ur en gammal receptbok som vi hade när vi bodde i Sheffield för en halv miljon år sedan.
Häll i långpanna med bakplåtspapper och jämna ut smeten. Skär upp den i rutor innan den stelnat, och dekorera gärna varje ruta med en smarties. Låt sedan stå svalt (ännu hellre i kylen, om du har plats).
That's it. Bara att bryta och kränga när rutorna stelnat.
- 50 g margarin
- 175 g mörk choklad
- 2 msk honung
- 250 g söndersmulade digesivekex
- (smarties)
Häll i långpanna med bakplåtspapper och jämna ut smeten. Skär upp den i rutor innan den stelnat, och dekorera gärna varje ruta med en smarties. Låt sedan stå svalt (ännu hellre i kylen, om du har plats).
That's it. Bara att bryta och kränga när rutorna stelnat.