Kanelbullar med surdeg
Allt blir godare med surdeg. Funnet här.
5 dl mjölk
30 gram jäst för söta degar
50 gram vetesurdeg
2 dl socker
200 gram rumstempererat smör
1 msk kardemumma (mortlad eller malen efter tycke och smak)
1 nypa salt
1100 gram vetemjöl
Fyllning:
200 gram rumstempererat smör.
200 gram socker
Kanel
Penling:
1 vispat ägg
Rörsocker
Så här gjorde jag:
1. Lös jästen i mjölken (ej kylskåskall) och blanda i alla andra ingredienser.
2. Arbeta degen i assistenten 7-8 minuter.
3. Kavla ut degen till en rektangel ca 60 * 40 centimeter.
4. Blanda fyllningen och bred på hela degen och strö över kanel. Vik degens långsidor i tre delar in mot mitten. Kavla försiktigt ut till ca 25 cm.
5. Skär degen i 1,5 cm breda remsor. Jag använder pizzaskäraren. Snurra ihop till en knut.
6. Jäs bullarna ca 2 timmar under bakduk.
7. Pensla bullarna med ägg och strö över lite rörsocker.
7. Värm ugnen till 220 grader. Sänk till 200 direkt när bullarna sätts in.
8. Grädda ca 15 minuter. Passa så att färgen blir lagom!
5 dl mjölk
30 gram jäst för söta degar
50 gram vetesurdeg
2 dl socker
200 gram rumstempererat smör
1 msk kardemumma (mortlad eller malen efter tycke och smak)
1 nypa salt
1100 gram vetemjöl
Fyllning:
200 gram rumstempererat smör.
200 gram socker
Kanel
Penling:
1 vispat ägg
Rörsocker
Så här gjorde jag:
1. Lös jästen i mjölken (ej kylskåskall) och blanda i alla andra ingredienser.
2. Arbeta degen i assistenten 7-8 minuter.
3. Kavla ut degen till en rektangel ca 60 * 40 centimeter.
4. Blanda fyllningen och bred på hela degen och strö över kanel. Vik degens långsidor i tre delar in mot mitten. Kavla försiktigt ut till ca 25 cm.
5. Skär degen i 1,5 cm breda remsor. Jag använder pizzaskäraren. Snurra ihop till en knut.
6. Jäs bullarna ca 2 timmar under bakduk.
7. Pensla bullarna med ägg och strö över lite rörsocker.
7. Värm ugnen till 220 grader. Sänk till 200 direkt när bullarna sätts in.
8. Grädda ca 15 minuter. Passa så att färgen blir lagom!
Kommentarer
Trackback