Kavring
Surdeg är egentligen det allra godaste, men då lättja är min dödssynd of choice är det lättare att slänga ihop en kavring.
Ingredienser för ett bröd:
Blanda i bikarbonaten med mjölblandningen och rör ihop alla ingredienser, konsistensen blir inte alls som en vanlig bröddeg utan mer som en sockerkakssmet. Häll i önskad mängd av fröer och låt gärna smeten stå i kylskåpet en stund innan du häller den i en 1,5 liters brödform och låter den gräddas i 180 grader i en timme.
Om du äter upp brödet de närmsta tre dagarna kan du som jag strunta i att lägga det i någon plastpåse, jag tycker själv åtminstone att det är synd när de goda kanterna på brödet blir mjuka, då får brödet dessutom ännu mer av den där sockerkakskänslan vilken man kan tycka vad man vill om...
Ingredienser för ett bröd:
- 3 dl filmjölk
- <2 dl mörk sirap
- 1,5-2 msk bikarbonat
- 2 dl vetemjöl special
- 4 dl annat mjöl, blanda gärna dinkelmjöl, rågmjöl, rågflingor, kornmjöl - go bananas helt enkelt
- pumpafrön
- solrosfrön
Blanda i bikarbonaten med mjölblandningen och rör ihop alla ingredienser, konsistensen blir inte alls som en vanlig bröddeg utan mer som en sockerkakssmet. Häll i önskad mängd av fröer och låt gärna smeten stå i kylskåpet en stund innan du häller den i en 1,5 liters brödform och låter den gräddas i 180 grader i en timme.
Om du äter upp brödet de närmsta tre dagarna kan du som jag strunta i att lägga det i någon plastpåse, jag tycker själv åtminstone att det är synd när de goda kanterna på brödet blir mjuka, då får brödet dessutom ännu mer av den där sockerkakskänslan vilken man kan tycka vad man vill om...
Kommentarer
Trackback